רמדור רכשה את השליטה באקווה בכמיליון שקל
בר בן ארי
קבוצת רמדור הודיע הבוקר כי רכשה 51% ממניות חברת התוכנה אקווה, המתמחה בבדיקות אוטומטיות. היקף הסכום אותו תשלם רמדור ינוע בין מיליון לשני מיליון שקל וחצי, בהתאם למכירות ולשביעות רצונה של החברה הרוכשת. לפי ההסכם שנחתם אמש (ד'), אקווה תמשיך לפעול כחטיבה עצמאית תחת שליטת רמדור ותרכז את פעילות הבדיקות ובדיקות האיכות בחברה. שמוליק מילנר, מנכ"ל משותף ברמדור, הכריז בשיחה עם TheMarker IT כי הקבוצה בוחנת רכישות נוספות. "אנחנו בוחנים הרבה רכישות, כל הזמן מסתכלים ומנסים לזהות הזדמנויות שיהיו גם סינרגטיות וגם אטרקטיוויות עבורנו", הוא הסביר.
מנכ"ל אקווה, אוהד קריסטל, אמר כי למרות הרכישה, מעוניינת החברה לשמור על עצמאותה. "המבנה יישאר כפי שהוא, ולא תהיה הטמעה עמוקה מדי. יבוצע איחוד מערכות היקפיות, סגל הדירקטוריון יתרחב (שני המנכ"לים של רמדור, גלעד הר-עוז ושמוליק מילנר, יצטרפו אליו - ב"ב). אך למיטב ידיעתי אין שום כוונה להמשיך ולמכור את אחוזי השליטה הנותרים - הבעלים הקיימים נשארים וימשיכו להיות פעילים. הכוונה היא לייצר שידוך בין שתי החברות ולהמשיך לעבוד ביחד. כולם נשארים ולא הולכים לשום מקום", הוא סיכם. קריסטל התייחס גם לשיקולים שעמדו בפני החברה לפני הרכישה: "לא רצינו להיבלע בארגון גדול מדי. רמדור גדולים מספיק, אבל הם לא ארגון שיבלע ויעלים אותך. חשוב לנו לשמור על העצמאות שלנו, וכך גם לרמדור להערכתי".
אקווה תוכנה הוקמה ב-2005 על-ידי גיא אריאלי ויורם שמיר. אל היזמים הצטרף קריסטל בהמשך. החברה, שלה כ-60 לקוחות ו-500 משתמשים בישראל, מעסיקה 30 מהנדסי תוכנה ומנהלים ומתמחה בפיתוח והטמעה של פעילות בדיקות אוטומטיות. על לקוחותיה נמנות קומברס, ECI, אלווריון, אינטל וג'וניפר. לדברי קריסטל, אקווה לא גייסה כסף ממשקיעים אלא הסתמכה על הון עצמי.
קבוצת רמדור עוסקת בפיתוח ושיווק מוצרי תוכנה ושירותים בתחום ניהול המשאבים העסקיים. שני המוצרים העיקריים אותם פיתחה החברה הינם "סופרמכרז", תוכנה לניהול מכרזים, ו"סופרתקציב" (Super Budget SQL), תוכנה לניהול ובקרה תקציבית. בנוסף למוצרים אלו עוסקת רמדור בשיווק פתרונות ניהול הפרוייקטים של חברת הבת אטוויו (VIEWnet ו-VIEWbiz), ובשיווק מאגרי המידע בתחום המחירים והנתונים ההנדסיים של חברת "קבצי אור". סקיוגייט, חברת בת נוספת של רמדור, עוסקת במתן שירותי כוח אדם לעבודה בסביבות מיקרוסופט. חברת בת נוספת של רמדור, טופסולושיינס, משווקת פתרונות לניהול תוכן. הן סקיוגייט והן טופסולושיינס נרכשו על ידי רמדור במהלך 2008.
בדוחותיה השנתיים לשנת 2008 הציגה הקבוצת הכנסות של 21.3 מיליון שקל, הכנסות כפולות כמעט מהכנסות הקבוצה ב-2007. גם שורת הרווח הנקי של הקבוצה השתפרה, מרמה של 224 אלף שקל ב-2007 ל-2 מיליון שקל בשנת 2008. כשני שליש מהכנסות החברה הגיעו ממכירת תוכנה, והיתר ממתן שירות לתוכנות אלו, כמו הדרכה והטמעה.