מנכ"ל ריאליטי החדש, נתי דרוטין: "המצב בשוק ההדרכה לא טוב"
אורי ברקוביץ’ ואור הירשאוגה
כאשר הוא נשאל על יעדיו כמנכ"ל הטרי של ריאליטי, זרוע ההדרכה של מלם-תים, מצטט נתי דרוטין את מנכ"ל סיסקו ג'ון צ'יימברס: "אנחנו רוצים את החלק המגיע לנו - 50% לנו ו-50% לכל השאר". אבל הדרך לשם עוד רחוקה. "החברה עדיין לא שם", אומר דרוטין ומסיף כי "המצב בשוק, בסך הכל, לא טוב - חברות מקפיאות פרוייקטים ותהליכי הדרכה, וכתוצאה מכך ריאליטי לא גדלה בקצב הרצוי, אם כי היא לא קטנה".
את ריאליטי, המעסיקה כיום כ-250 עובדים, רכשה מלם-תים לפני כשנתיים תמורת 11.5 מיליון שקל. לאחרונה, סיפר דרוטין, התאימה החברה לכיתות הדרכה קומה במגדלי ב.ס.ר מול קניון רמת-גן, "שתי קומות מתחת לאדוונטק". בפתיחת הכיתות החדשות מנסה ריאליטי למצב את עצמה לצד המכללות האחרות המופעלות על ידי חברות ה-IT הגדולות - מכללת ג'ון ברייס, שבשליטת מטריקס, ומכללת נס, שלה בלעדיות בהסמכות SAP לפחות עד סוף השנה הנוכחית.
"שוק ההדרכה נחלק לשניים", מסביר דרוטין - "פעילות אחת נוגעת לפרויקטים של הדרכה בארגונים, אם לצורך שיפור השימוש במערכות ואם בעקבות הטמעה של מערכת חדשה או שדרוג מערכות בארגונים. פעילות נוספת היא זו שמתבצעת במכללות עצמן וכוללת בין השאר הסמכות מקצועיות". עד עתה, מוסיף דרוטין, עסקה ריאליטי בעיקר בפרויקטי הדרכה בארגונים, בין השאר במוסד לביטוח לאומי ובזארה. "מרבית הפעילות בוצעה במגזר הביטחוני, בבנקים ובחברות קמעונאות", הוא מציין. בהתאם לכך, כ-130 מעובדי ריאליטי עוסקים בפעילות של פרויקטי הדרכה. 70 עובדים נוספים עוסקים בפיתוח חומרי הדרכה, ואילו 50 העובדים הנוספים מועסקים במכללה.
לתפקיד מנכ"ל ריאליטי מגיע דרוטין לאחר שמילא שורה ארוכה של תפקידים בתעשיית ההיי-טק והתקשורת הישראלית, בין השאר בביפר, אינטרנט זהב, נטקום ונייס. בביפר שימש כסמנכ"ל השיווק, המכירות והפיתוח עסקי, באינטרנט זהב סמנכ"ל שיווק ומכירות. "במלם-תים חיפשו מישהו עם אוריינטציה של הגדלת עסקים", מסביר דרוטין את מינויו.
"מי רוצה להיות מיליונר" בסינית לעובדים זרים באתרי בנייה
באחד הפרויקטים האחרונים של ריאליטי, בהיקף של 2.5 מיליון שקלים, פיתחה החברה מערכת לימוד אינטראקטיווית עבור המוסד לבטיחות וגיהות. "המערכת מותקנת בניידות הכוללות שתי עמדות הדרכה, שרת ניהול, ותוכנת ניהול המאפשרת לקבוע את תכני ההדרכה בהתאם לצרכיו של מנהל העבודה באתר", מסביר רונן סולומון, אחד ממפעילי ניידות ההדרכה. בהתאם לקהל היעד של המערכת, שלפחות בכל הנוגע לאתרי בניין מורכב ברובו מעובדים זרים, מועברים התכנים בשש שפות - עברית, ערבית, רוסית, טורקית, סינית ורומנית. "בגרסה הקודמת של המערכת היתה גם גרסה אנגלית, אך לא היה בה שימוש רב", מסביר סולומון.
"מערכות הלומדה הקודמות הציגו סרטים, אך לא פעלו באופן אינטראקטיווי", מסביר סולומון. במערכת החדשה מוצגים תכני ההדרכה כשעשועונים אינטראקטיוויים המונחים על ידי אורי גוטליב. אתר המוסד לבטיחות וגיהות אף משווה את הלומדות למשחקים דוגמת "1 על 100" או "מי רוצה להיות מיליונר", אף שכתמורה כספית צפוי קהל היעד לקבל משכורת מינימום שעתית, במקרה הטוב. "הלומדות מבוססות על תמונות ואיורים הממחישים את המתבקש, כמעט ללא טקסט".